Калоян Куманов е един от малкото акордеонисти в Европа, виртуозно изпълняващи

...
Калоян Куманов е един от малкото акордеонисти в Европа, виртуозно изпълняващи
Коментари Харесай

Класика и прогресив рок във „Вековна рапсодия“ с Калоян Куманов


Калоян Куманов  е един от дребното акордеонисти в Европа, виртуозно изпълняващи типичен творби на акордеон. След 11 години живот в Барселона, взема решение да се върне в България, където събира Шопен и Бетовен, в компанията на Стунджи, Миро Турийски и Миро Иванов в проекта  „ Вековна рапсодия “ .
„ Кръстил съм я „ Вековна рапсодия “, тъй като съм взел детайли от  Романтизма , от  Класицизма  и нашата си нотка –  Модернизма  и се получи една рапсодия, която сплотява три века, по тази причина я кръстих „ Вековна рапсодия “, сподели в студиото на Радио София Калоян Куманов.



„ Вековна рапсодия “ е вторият сингъл от „ Калоян Куманов проджект “ , който потвърждава, че прогресив рок може да звучи и с акордеон, а мелодия може да бъде шлагер, даже и без водещи вокали. Тя се появява съвсем година откакто Калоян Куманов разруши музикалните стандарти с неговата Leyenda , основана по претекстове от безконечната класика на Албенис.

Самият Калоян построява музикалната линия, като в аранжимента се включва и Мирослав Турийски - пиано. Нотният кръг се затваря от Стоян Янкулов-Стунджи - ударни и Мирослав Иванов - китара. Видеото е снимано в мистична гора към Хисаря и в студио в София.

„ Това са хора, които оставят парченце от себе си в тези два мои плана. Това е едно огромно задоволство за мен “, добави Калоян Куманов .

Музикантът пресъздава мелодиите с акордеон, а осъществяванията му го подреждат измежду най-популярните музиканти в Европа , които боравят със своя инструмент оттатък нормите на предстоящото. Калоян Куманов взе участие и в спектакли на Пловдивската опера като солист.

Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР